Snelle bespaartips voor het huishouden

Bespaartips voor het huishouden

Snelle bespaartips voor het huishouden

We willen allemaal comfortabel leven, maar dan liefst wel binnen budget. Je denkt dat je al redelijk goed op de uitgaven en inkomsten let. Wat kun je nu doen om meer geld te besparen op het huishouden, zonder dat je er écht pijn voor hoeft te lijden? We hebben een aantal snelle bespaartips voor je op een rijtje gezet.

1. Gooi geen eten weg

Misschien ken je de SIRE-campagne wel over verspilling van voedsel. Op Kliekipedia krijg je veel tips over hoe je kliekjes kunt gebruiken om toch weer een voedzame maaltijd op tafel te zetten. Het is helemaal niet erg om twee dagen achtereen hetzelfde te eten. En het is ook voordelig om juist wat extra eten te maken, zodat je dat bijvoorbeeld in de vriezer kunt zetten. Door minder eten weg te gooien, bespaar je al snel tientallen tot honderden euro’s per jaar.

2. Stap over van energieleverancier

Ben je nog nooit overgestapt van energieleverancier? Dan wordt dit jouw bespaardoel voor dit jaar. Door voor de eerste keer over te stappen, bespaar je al snel een paar honderd euro. Anders zit je namelijk nog steeds aan die oude, hoge tarieven vast (en jouw energieleverancier gaat je dat echt niet zelf vertellen). Als je al eerder overgestapt bent, doe je er goed aan om kritisch te blijven kijken en zonodig opnieuw over te stappen. Het is tenslotte een klusje van niks, waarmee je zo een paar tientjes kunt verdienen.

3. Kook water met de waterkoker

Gas is duur, elektriciteit is goedkoop. Kook water dus met de waterkoker. Ook als je groenten wilt koken. Door groente meteen in kokend water te doen, blijft de smaak ook nog eens beter behouden én blijven er meer vitaminen in zitten. Hetzelfde geldt voor het einde van je kooksessie: je kunt dat gasfornuis rustig een paar minuutjes eerder uitzetten. Zolang het eten in de pan blijft liggen, gaart het vanzelf na.

4. Koop kleding laat in het seizoen

Bij de eerste tekenen van het voorjaar gaat iedereen de stad in om nieuwe kleren te kopen. Doe hier niet aan mee en wacht een tijdje. Hetzelfde geldt voor de winter. Als je een paar weken langer kunt wachten, betaal je nog maar de helft voor precies dezelfde kleren!

5. Mobiele telefoon

Deze kosten komen maandelijks terug. Dus als je hierop kunt besparen, dan tikt dat aan! Vele mensen betalen te veel voor hun mobiele abonnement. Als dat tweejarige contract eenmaal is afgelopen, blijf je een hoog maandbedrag betalen voor dat kekke mobieltje. Maar het scheelt zomaar tien tot twintig euro als je overstapt van provider, zonder dat je een nieuw mobieltje bestelt.

Op zoek naar meer handige bespaartips? We hebben er honderden voor je verzameld. Kijk snel op Budgetkings.nl!

Geef een reactie