Geld besparen door juiste bod op een huis

U wil niet te veel geld kwijt en u vraagt zich af hoeveel u moet overbieden op een huis. LexWonen kan u veel geld besparen door een huis te kopen door het juiste bod te doen. Heeft u helemaal geen overwaarde dan zal u eigen geld voor het huis nodig hebben. Heeft u helemaal geen spaargeld dan is het sinds 2021 onmogelijk om te kopen.

Hoeveel overbieden op een huis?

LexWonen overlegt met taxateur en kijkt in het kadaster wat er in het verleden is betaald in de regio. Uiteraard is het ook belangrijk dat er altijd onderhoud is geweest. Helaas zegt de kwaliteit van de woning niet alles meer over het bod dat u moet doen. Omdat er wel 500 aspirant kopers belangstelling hebben voor een huis wordt u overboden.

LexWonen probeert het juiste bod uit te zoeken wat u zou moeten bieden. Uiteraard is het altijd zo dat wij niet weten hoeveel een ander gaat bieden. Belangrijk is dat wij weten wat de marktwaarde wordt van uw droomhuis.

Maximale hypotheek is marktwaarde

Uw hypotheek kan nooit hoger worden dan de woningwaarde. Dus is uw maximale hypotheek op inkomen € 700.000,- en de marktwaarde € 400.000,- dan is die € 400.000,- echt uw maximale hypotheek.

Alles wat u hoger bied dan de marktwaarde moet u altijd met eigen geld betalen of met overwaarde van de oude woning. De marktwaarde is gekoppeld aan de maximale hypotheek.

Connecties met taxateurs en notarissen belangrijk

Het is belangrijk dat wij direct uitzoeken wat de woningwaarde is. Wachten wij hier een paar dagen mee dan bent u al te laat. Lever tijdig aan:

  • Werkgeversverklaring alle aanvragers
  • Bkr overzicht van alle aanvragers
  • Salarisstrook alle aanvragers

Eerder kan u geen bod doen op een huis. Gaat u hoger bieden dan de vraagprijs dan zijn al deze onderdelen van belang.