Je VSO laten controleren: enorm belangrijk

Er zijn een heel aantal redenen waarom je VSO laten controleren enorm belangrijk is. Een VSO, een vaststellingsovereenkomst, is een belangrijk document dat je ontvangt van je werkgever als je huidige contract beëindigd wordt. Hierin worden allerlei afspraken gemaakt rondom je ontslag, waarvan je zeker wilt dat deze goed zijn. Alles wat je moet weten over het controleren van je VSO controleren, lees je in dit artikel.

Waarom moet ik mijn VSO laten controleren?

Bij een VSO wordt gewerkt met heel wat verschillende regelingen en afspraken. Doordat deze overeenkomst na het ondertekenen van beide partijen rechtsgeldig is, wil je zeker dat alle afspraken die je ondertekent ook goed zijn. Mocht er wel wat fout zijn met de overeenkomst, kan dat later vervelende gevolgen hebben voor jou of je baas. Om er zeker van te zijn dat dit helemaal goed is, kun je het beste je VSO laten controleren.

Daarnaast wordt een eerste versie van een VSO opgesteld door de werkgever. Die zal daarom vooral rekening houden met zijn of haar eigen belangen en minder met jouw belangen als werknemer. Dat biedt dus ruimte voor onderhandeling. Om goed te kunnen onderhandelen, is je VSO laten controleren een slimme stap. Nadat de onderhandelingen zijn afgerond en zowel jij als je werkgever tevreden zijn, kunnen jullie de VSO ondertekenen. Jij als werkgever hebt dan nog altijd 14 dagen bedenktijd; de handtekening van je werkgever is bindend.

Controle zorgt voor juridische correctheid

Je VSO laten controleren zorgt niet alleen voor het oplossen van fouten of een betere onderhandelingspositie, maar zorgt er ook voor dat het document juridisch correct is. Dit is namelijk belangrijk wanneer je eventueel aanspraak wil maken op een WW-uitkering. Hiervoor moet de overeenkomst aan strenge voorwaarden voldoen. Om te voorkomen dat je ineens zonder inkomen komt te zitten, kun je laten checken of je VSO aan deze richtlijnen voldoet. Dat zorgt voor een veel fijner gevoel.