Geld verdienen met digitaal geld, zo doe je dat

Digitaal geld, we hebben het allemaal. Het zou leuk zijn als we daar dan ook iets mee konden verdienen. Lees hier hoe je geld verdient met digitaal geld.

Geld op de bank

Digitaal geld, we hebben het allemaal, maar wat valt daar nou allemaal onder? Denk aan het geld wat op je bank staat. Dan bedoel ik dus geld wat jij met je bankpas pint bij de winkel of een geldautomaat. Ook dit valt onder digitaal geld wat jij hebt geparkeerd op de bank. We hebben het ook over tikkies, geld wat je krijgt via betaalverzoeken. We hebben het natuurlijk ook over geld wat je online uitgeeft. Als je dus iets koopt bij Zalando en je betaald met IDEAL, gaat dit ook allemaal over digitaal geld.

Rente verdienen over je geld

Je kunt er ook voor kiezen om geld te sparen op een spaarrekening. Hierover ontvang je dan rente en zo kun je meer geld maken dan het werkelijk was. Tegenwoordig zijn de rentes wel ontzettend laag en moet je je geld ook erg lang vastzetten wil je daarop iets verdienen

Beleggen in verschillende bedrijven

Wat je ook kunt doen is beleggen. Je kunt bijvoorbeeld aandelen kopen van een bedrijf, waarvan jij denkt dat ze veel winst maken. Als dit zo is kun jij hier geld aan verdienen.  je verdient dan namelijk een percentage van de winst van dat bedrijf. Dit is natuurlijk een risico die je neemt en dit kan ook heel goed fout gaan. Denk hier dus goed over na en doe dit alleen met geld wat je niet nodig hebt.

Cryptovaluta, de digitale munt

Allerlaatst kennen we ook nog de digitale munten. Zo hebben we de Bitcoin, Ripple, Ethereum etc. Dit zijn allemaal digitale munten met elk hun eigen waarde. Zo hebben ze allemaal een eigen koets. Je hebt de Bitcoin koers, Ripple koers, Ethereum koers. Die moet je dus goed in de gaten houden. Wat je dan kunt doen is Bitcoin kopen, de koers goed in de gaten houden en ze weer verkopen. Zo kun je dus veel meer geld maken met het geld wat je erin stopt. Er zijn nog veel meer verschillende munten.