Energie Besparen

Energie besparen is geld besparen

Energie besparen is geld besparen! Je rekening zal minder worden wanneer je minder energie gebruikt: dat is een eenvoudig rekensommetje. Maar het is aan jou of je alle luxe wel wilt opgeven? Wil je de thermostaat wel een paar graden lager draaien? Heb je wel zin om elke keer alle lichten overal maar uit te doen? Er zijn alternatieven voor energie besparen.

Energie besparen? Eenvoudig overstappen van aanbieder

Is overstappen lastig? Een vraag die we vaak horen. Gelukkig is dit helemaal niet het geval. In feite, zelfs alles wordt voor je geregeld! Het enige wat jij doet, is een nieuwe energieleverancier aanvragen. Je geeft simpelweg de meterstanden van gas en stroom door aan de nieuwe aanbieder en zij doen de rest van het werk. Zo simpel is het.

Energie besparen willen we toch? Hier komt de gouden bespaartip

De gouden bespaartip is om jaarlijks over te stappen van aanbieder. Elke keer dat je overstapt krijg je opnieuw de welkom korting of de cashback korting. Indien het mogelijk is, sluit je dus enkel nog 1-jarige contracten af bij aanbieders. Op deze manier bespaar je elk jaar opnieuw weer op je maandelijkse energiekosten. Energie besparen was nog nooit zo gemakkelijk.

Energie besparen vergelijkingstool

[daisycon_energie mediaid=”201149″ subid=”” programs=”all” duur=”all” duurzaam=”all” view=”all” sidebar=”1″ huis=”appartement” personen=”enkel” meter=”enkel”]

Tips bij overstappen van aanbieder

  • Bekijk de voorwaarden van de nieuwe aanbieder. Hier staan de contractduren in, maar ook het opzegtermijn etc.
  • Houd rekening met opzegtermijn van je huidige aanbieder. Je moet geen dubbele kosten hebben in een maand.
  • Bekijk eventuele actietarieven bij een nieuwe aanbieder. Wees er zeker van dat je echt bezig bent met energie besparen dan wel geld besparen.
  • Houd zelf een kopie van de meterstanden. Dit kan later altijd van pas komen bij ongeregeldheden.
  • De kans op bijbetalen tijdens de dure wintermaanden is aanzienlijk groter dan in de zomermaanden. Dit komt omdat je verhoudingsgewijs in de zomer minder betaalt en in de winter meer.