Subsidie aanvragen, waar moet ik zijn ?

subsidie advies gratis

Besparen met subsidie advies

Er zijn zoveel verschillende soorten subsidie, dat het vaak een ingewikkelde klus is om subsidie aan te vragen. Toch is het zeker de moeite waard, omdat je flink wat geld kunt besparen met het aanvragen van subsidies. Voor iedereen is er wel een potje: energiebesparing, startende ondernemers, stichtingen, huiseigenaren en ga zo maar door. Een goed subsidieadvies kan je dus behoorlijk wat geld opleveren. Is het echter wel noodzakelijk om hier een subsidieadviseur voor in dienst te nemen?

Waarom een adviseur?

Voor veel activiteiten en projecten zijn subsidies beschikbaar. Dit kan je als ondernemer een hoop geld schelen en het is dan ook aan te raden om je goed te oriënteren op dit gebied. De subsidiewereld is echter behoorlijk ingewikkeld. Er zijn verschillende instanties die subsidies bieden en voor elke subsidie gelden weer andere voorwaarden en moet je aan andere eisen voldoen. Een goede subsidieadviseur begeleidt je door het hele traject, van de oriëntatiefase tot de administratie. Omdat dit een tijdrovende klus is en je zo maar een subsidie mis kan lopen als je de aanvraag niet op de juiste manier indient, loont het om te investeren in een adviseur.

Gratis subsidie advies

Een erkende subsidieadviseur kan al gauw vrij duur zijn. Wanneer je deze investering niet kunt of niet wilt doen, kan je ook gratis advies inwinnen bij diverse instanties. Meestal zijn dit bedrijven die je als nog hun betaalde diensten aan willen bieden, dus let hiermee op. Ook bij de instanties waar je de subsidie kunt aanvragen, vind je vaak een uitgebreid gratis advies. Bij ingewikkelde aanvragen is het zeer aan te raden om een adviseur in de hand te nemen. Je kunt echter online al enkele gratis subsidiescans laten uitvoeren. Dit hoeft de betreffende adviseur dan niet meer te doen, waardoor de uiteindelijke rekening lager zal uitvallen.