Studie en beroepskeuze een financiele keuze

studie en beroepskeuze is een financieele keuze

Geld besparen door het juiste beroep te kiezen

Veel mensen vinden het lastig om een beroep te kiezen. Vooral wanneer je nog op school zit is het vaak moeilijk om te bedenken welk beroep je in de toekomst uit wil gaan oefenen. Vaak heb je nog geen idee wat je echt leuk vindt om te gaan doen. Een studie is duur en zorgt vaak voor schulden. Met de keuze van het juiste beroep kun je best wat geld besparen.

Een studie is niet noodzakelijk

Veel mensen denken dat je een studie moet volgen om een goede baan te krijgen. Een studie is echter duur en laat je vaak met schulden achter. Op de arbeidsmarkt vragen werkgevers vervolgens voornamelijk om werkervaring, waardoor je niet aan de bak komt. Om geld te besparen, kun je daarom beter voor een korte beroepsopleiding kiezen. Of kies voor een studie met een werk/leertraject. Hierbij doe je direct werkervaring op en vaak wordt je studie vergoed.

Leer terwijl je werkt

Veel grote bedrijven hebben een opleidingsbudget voor hun werknemers. Je kunt dan gratis een opleiding volgen, waardoor je jezelf kunt kwalificeren voor beter betaalde banen binnen het bedrijf waar je werkt. Het is dus helemaal geen slecht idee om onderaan de ladder de beginnen. Als je bereid bent om hard te werken en te blijven leren, kun je in de loop van de tijd flink doorgroeien.

Beroepskeuzetesten

Je kunt erg veel geld besparen door te weten wat je wilt. Zo voorkom je dat je halverwege een dure opleiding toch afhaakt. Niet iedereen weet echter meteen wat hij of zij leuk vindt. In dat geval kun je een beroepskeuzetest doen. Deze zijn gratis online te vinden. Deze beroepstesten geven meestal geen concrete beroepen aan, maar geven je een idee in welke beroepsrichting je je verder zou kunnen oriënteren.