Basiszorgverzekering weer duurder..

Basiszorgverzekering weer duurder..

Alles wat je moet weten over de basiszorgverzekering

Iedereen heeft er een: een zorgverzekering. Iedereen is verplicht om minimaal een basiszorgverzekering afgesloten te hebben. Maar wat valt er eigenlijk allemaal onder de basisverzekering en hoe zit deze precies in elkaar?

Wat zit er in het basispakket?

De overheid bepaalt wat er in het basispakket zit. Het Nederlandse basispakket is vergeleken met andere landen heel uitgebreid. In het basispakket vallen onder andere de kosten voor zorg van bijvoorbeeld het ziekenhuis, apotheek, psychiater en natuurlijk de huisarts. Er worden ook dingen vergoedt die u eigenlijk misschien niet nodig heeft, zoals kraamzorg. Iedereen betaald een beetje mee aan de mensen die deze zorg wel nodig hebben. Ondanks dat in eigenlijk alle basispakketten hetzelfde zijn is de prijs niet hetzelfde bij alle zorgverzekeraars. Het is dus verstandig om zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. Zorgverzekeringen vergelijken kan bijvoorbeeld op .
Overstappen.nl/zorgverzekering

Acceptatieplicht

Alle zorgverzekeraars in Nederland hebben te maken met het acceptatieplicht voor de basiszorgverzekering. Dat wil zeggen dat iedere zorgverzekeraar je altijd moet accepteren voor een basisverzekering, ongeacht je leeftijd, geslacht of gezondheidstoestand. Dit geldt alleen voor een basisverzekering en niet voor een aanvullende verzekering.

Het eigen risico

In 2016 is het eigen risico voor de basisverzekering vastgesteld op 385 euro. Dit wil zeggen dat de verzekerde de eerste 385 euro aan zorgkosten zelf moet betalen. Vaak kan je er ook voor kiezen om het een eigen risico hoger te maken. Dit kan veel geld opleveren, als je bijvoorbeeld jong en gezond bent. Een hoger eigen risico betekent namelijk een lagere premie per maand. Het eigen risico kan maximaal verhoogt worden tot 885 euro. Voor het jaar 2017 is de verwachting dat het verplichte eigen risico zal stijgen naar rond de 500 euro. De zorgverzekering zal in 2017 dus weer duurder worden voor iedereen in Nederland.

Polisvoorwaarden

Elke zorgverzekeraar kent heeft poliswaarden, dit is eigenlijk een hele uitgebreide lijst met alles wat de zorgverzekeraar wel en niet vergoedt. Wanneer je een basiszorgverzekering afsluit is dit nog niet heel erg van belang, omdat hetgeen dat vergoedt wordt bij iedere zorgverzekeraar overeenkomt, maar wanneer je een aanvullende verzekering af gaat sluiten is het slim om hier goed op te letten.

Water besparen gaat heel eenvoudig!

Eenvoudig besparen

Geld besparen door middel van water besparing

Nutsvoorzieningen vertegenwoordigen een groot deel van de maandelijkse kosten die we als huiseigenaren maken. De energierekening kan snel hoog in kosten oplopen. Als mensen dan ook op zoek zijn naar manieren om geld te besparen is het niet gek dat zij eerst kijken naar mogelijkheden om hierop te besparen. Meestal wordt er vooral aandacht besteed aan het besparen van gas en elektriciteit. Echter ook met een besparing op water is behoorlijk wat winst te behalen. Het mooie aan geld besparen door middel van water besparing is bovendien dat je met een aantal handige trucs en toepassingen vaak zelf niet eens doorhebt dat je bezig bent met besparen.

Waterbesparende douchekoppen en kranen

Waterbesparende douchekoppen en kranen zijn makkelijk te installeren. Een loodgieter kan deze klus voor je uit handen nemen en in enkele minuten voor je klaren. De douchekoppen en kranen maken simpelweg beter gebruik van de hoeveelheid water die uit de kraan komt. Hierdoor is het dus niet zo dat je opeens minder druk uit de kraan krijgt. Je kunt nog altijd de douche zo hard aanzetten als je wilt. Je hoeft ook niet met een minder brede straal te douchen. Alles blijft exact hetzelfde. Echter door slimmer gebruik te maken van de verdeling van het beschikbare water wordt er minder water verbruikt. Vooral voor de douche betekent dit een flinke water besparing. Aangezien het nemen van douches een groot gedeelte van de waterrekening vertegenwoordigt. In plaats van minder douches te nemen en je familie en vrienden tot last zijn met een onaangename lichaamsgeur kan je daarom beter gebruik maken van waterbesparende douchekoppen en kranen.

Waterbesparende vaatwassers en wasmachines

Wat ook een groot gedeelte van de waterkosten veroorzaakt is het gebruik van vaatwassers en wasmachines. Waterbesparende vaatwassers en wasmachines maken net zoals de kranen en douchekoppen beter gebruik van de verdeling van het water. Hierdoor is er minder water nodig om hetzelfde resultaat te bereiken. Het is dus ook bij deze machines niet het geval dat de vaat of je wasgoed opeens minder schoon zal worden. Dit is dan ook precies wat er zo mooi is aan deze waterbesparende toepassingen. Zonder dat je het zelf doorhebt ben je bezig met het besparen van water. Dit levert dus onopgemerkt een water besparing op. Wat je wel zal gaan opmerken is een lagere waterrekening en de besparing van geld hierdoor.