Waarom is besparen op beleggingskosten belangrijk?

Je bent natuurlijk op geldbesparen.org om zoveel mogelijk geld te besparen. Doe je ook aan beleggen? Dan is het belangrijk om te onthouden dat je ook daar flink wat geld kunt besparen. En juist bij beleggen is dit op de lange termijn enorm belangrijk. In dit artikel bekijken we waar je zoal op moet letten.

Waarom is besparen op beleggingskosten belangrijk?

Het is erg belangrijk om te besparen op de beleggingskosten. Op de lange termijn kan het je namelijk enorm veel geld schelen. Iedereen belegt om een zo hoog mogelijk rendement te behalen. Dit is helemaal logisch natuurlijk. Maar hoeveel kan het eigenlijk uitmaken?

Enorm veel! Een verschil van 0,5% of 1% aan transactiekosten op jaarbasis kan over vele jaren tienduizenden euro’s aan rendement schelen. Het is daarom erg belangrijk om je kosten goed in de gaten te houden.

Maar waar beleg je het goedkoopst?

We hebben een handige tool gevonden waarmee je eenvoudig kunt berekenen welke partij het goedkoopst voor je is. Hierbij wordt er rekening gehouden met de volgende losse elementen:

  • Het bedrag waarmee je gaat beleggen
  • Het aantal transacties dat je goed
  • Het bedrag van deze transacties

Waarom is dit belangrijk? Dit is belangrijk omdat je bij sommige brokers servicekosten betaalt. Servicekosten zijn kosten die je betaalt over het totale bedrag dat je hebt geïnvesteerd. Ook betaal je vaak transactiekosten in de vorm van een spread. Deze kosten zijn relatief. Hierdoor kan de ene broker voordeliger zijn met kleine bedragen en de andere broker voordeliger met grote bedragen.

Wil je gebruik maken van deze tool? Dat kan! Open direct de goedkope broker vergelijkingstool en ontdek welke partij het goedkoopst voor je is.

Goedkoop kan duurkoop zijn

Wanneer het aankomt op beleggen, is het bijna altijd beter om voor een partij te gaan die goedkoop is. Wel is het belangrijk om de extra voorwaarden goed door te nemen. Bij sommige partijen zijn de voorwaarden namelijk niet al te best.

Je loopt dan juist geld mis door voor de goedkope partij te kiezen. Sommige brokers rekenen bijvoorbeeld heel sneaky kosten voor het opnemen van geld. Bij andere brokers moet je weer betalen voor het bekijken van de koersen. Lees daarom ook altijd de kleine lettertjes goed door.