Autoverzekeringen zijn vaak veel te duur!

autoverzekering geld besparen

 Geld besparen op je autoverzekering: hoe doe je dat?

Veel mensen zien op tegen het uitzoeken van een nieuwe autoverzekering. Je weet niet waar je op moet letten en je hebt geen zin om al die lastige polisvoorwaarden door te lezen. En als je dan eenmaal een keuze hebt gemaakt, heb je geen zin om dit in de toekomst nog een keer uit te zoeken. Daarom blijf je soms jaren bij deze verzekeraar hangen. Is dit verstandig? Nee! Als je jaarlijks heel eventjes wat tijd besteedt aan het vergelijken van autoverzekeringen kun je al snel tot €200 per jaar besparen. Maar hoe vind je nou de goedkoopste autoverzekering die aansluit op jouw wensen?

Vergelijk autoverzekeraars!

Als je net een nieuwe auto hebt gekocht, maar ook als je al langer bij een andere autoverzekeraar zit, is het verstandig om autoverzekeringen te vergelijken. Om zelf alle websites van meerdere autoverzekeraars af te gaan, is erg veel werk. Dat kan makkelijker. Op een vergelijkingssite zoals Autoverzekering.nl vind je een overzicht van alle autoverzekeraars met de kernmerken en voordelen van die autoverzekeraar.

Bekijk het overzicht met jouw beste aanbod

Vul je gegevens zoals je kenteken, postcode en geboortedatum in en je ontvangt een overzicht van de beste deals voor jouw situatie. Je kunt op deze manier eenvoudig vergelijken op zowel prijs als kwaliteit van de voorwaarden. Heb je jouw beste deal gevonden? Deze is direct online af te sluiten. Zo heb je binnen enkele minuten veel geld bespaard.

Herhaal jaarlijks

Heb je de beste autoverzekering gevonden? Fijn! Je weet nu hoe eenvoudig het is om te besparen op je autoverzekering. Maar dat je nu voor jouw beste deal hebt gekozen, hoeft zeker niet te betekenen dat dit het jaar erna nog steeds zo is. Er zijn meerdere factoren waardoor je na een jaar toch ergens anders een goedkopere optie kunt vinden:

⦁ Je huidige autoverzekeraar verhoogt zijn premies.
⦁ Een andere autoverzekeraar verlaagt zijn premies.
⦁ Je huidige dekking sluit niet meer aan bij je auto, omdat je auto een stuk minder waard is geworden. Wanneer je in eerste instantie bijvoorbeeld voor een WA+ dekking kiest, kan het een jaar daarna voordeliger zijn om over te stappen op een WA dekking. Een WA dekking is minder uitgebreid en eigenlijk altijd goedkoper.

Autoverzekeringen hebben vaak een looptijd van één jaar. Daarna zijn ze per maand of zelf dagelijks opzegbaar. Het is daarom verstandig om ieder jaar weer even te checken of je huidige optie nog wel de voordeligste is.

Dus: aan de slag

Besparen op je autoverzekering gaat eenvoudiger dan je denkt. Binnen een minuut heb je al een overzicht van de beste deals voor jouw situatie. Je kunt je autoverzekering direct online afsluiten. Vaak hoor je direct of je geaccepteerd bent. Als dit het geval is, kun je meteen verzekerd de weg op en heb je flink wat bespaard!

Bron:verzekeringvergelijken123.nl