Meer internetten en bellen voor minder!

Meer internetten en bellen voor minder!

 

Meer internetten en bellen voor minder!

Vandaag de dag zitten we met z’n allen vast gekluisterd aan de telefoon. We zijn continu aan het appen of onze social media aan het checken. De telefoon geeft je snel toegang tot het internet en binnen een handomdraai heb jij alle informatie opgezocht die je nodig hebt. Je pleegt snel even een belletje naar je vrienden om te laten weten dat je onderweg bent en daarna bel je nog even je moeder om te zeggen dat je niet thuis eet vanavond. We gebruiken onze smartphone ontzettend veel en een leven zonder kunnen we ons eigenlijk niet meer voorstellen. Als we niet aan het bellen of appen zijn, spelen we er wel spelletjes op of checken we het laatste nieuws. Of we nu in de trein zitten, aan het fietsen zijn of met onze vrienden op het terras zitten, de telefoon gaat altijd mee en we verliezen het niet uit het oog. Oké, we kunnen af en toe wel wat gezelliger zijn en een paar uur onze mobiel verbannen als je lekker uit eten bent met vrienden, maar we moeten er niet aan denken dat de mobiele telefoon afgeschaft wordt. Toch zijn smartphones redelijk prijzig. Als je het nieuwste model wilt en je wilt tevens onbeperkt bellen  en internetten dan betaal je vaak de hoofdprijs. Het gevolg is dat we vaak voor een minder abonnement kiezen of voor een wat ouder model. Veel mensen gaan vaak over hun belminuten en internetdata heen en betalen elke maand te veel. Gelukkig kan het ook anders!

Tips om kosten te besparen

Je kunt een aantal dingen doen om je belkosten te beperken. De meest makkelijke manier is om een abonnement af te sluiten waarbij je wel onbeperkt kunt internetten en onbeperkt kunt bellen, maar waar je niet te veel voor hoeft te betalen. Heb jij echter al een abonnement afgesloten en ben jij het zat om constant over je belbundel of internetbundel te gaan? Volg dan onderstaande tips:
zorg dat je zoveel mogelijk gebruik maakt van Wi-Fi. Dit zorgt ervoor dat je geen internetdata verbruikt. Vraag dus altijd naar de Wi-Fi code!
zodra je op Wi-Fi zit en je wilt bellen, maak dan gebruik van de whatsapp belfunctie of bel via Skype, Viber of Facetime. Dit kost je geen belminuten en je kunt prima gesprekken voeren.
woon je dicht bij de grens? Vergeet dan niet je dataroaming uit te zetten. Kom je op een ander netwerk en je hebt dit niet uitgezet, dan krijg je ineens een torenhoge rekening.

Nieuw abonnement

Ga je een nieuwe abonnement afsluiten, vergelijk dan de verschillende aanbieders. Grote kans dat jij een abonnement kunt afsluiten waarbij je meer kunt bellen en internetten voor minder geld. Dit hangt ook af of jij een nieuwe telefoon wilt aanschaffen of dat je oude toestel nog prima werkt. Op een nieuw abonnement kun je heel veel geld besparen. Maak dus geen overhaaste beslissingen.

Geef een reactie