mobiele telefoons

Geld besparen met oude mobiele telefoons

Oude mobiele telefoons verkopen?

Tegenwoordig is de levensduur van een mobiele telefoon in Nederland minder dan twee jaar. Dit betekent dat er inmiddels veel oude mobiele telefoons afgedankt zijn en niet meer gebruikt worden. Als je een nieuwe telefoon koopt denk er dan over na wat je met je oude mobiele telefoon doet. Een mobiele telefoon van twee jaar oud heeft nog altijd een bepaalde waarde. Hierdoor kun je een deel van de kosten voor de nieuwe telefoon terugkrijgen. Veel mensen kiezen ervoor om de oude mobiele telefoon aan te bieden op een tweedehands website zoals Marktplaats. Tegenwoordig stappen veel mensen over naar andere manieren om een telefoon in te leveren.

Waar oude mobiele telefoons inleveren voor geld?

Een oude mobiele telefoon inleveren voor geld kan op verschillende manieren. Er zijn goede doelen die de mobiele telefoons verzamelen maar daar ontvang je geen geld voor. Het geld gaat dan naar het goede doel dat de telefoons inzamelt. Als je er een vergoeding voor wilt ontvangen dan kan de mobiele telefoon ingeleverd worden bij de grotere providers. Je krijgt dan een korting op de nieuwe mobiele telefoon die je wilt kopen. Het is ook mogelijk om de mobiele telefoon in te leveren bij een recycling bedrijf die hierin gespecialiseerd is. Deze bedrijven zijn inmiddels al enkele jaren in Nederland actief maar veel mensen zijn hier nog niet van op de hoogte. Bekijk hier de Nederlandse recycling bedrijven.

Conditie van de mobiele telefoons

Zelfs als je geen nieuwe mobiele telefoon koopt is het nog interessant om te bekijken wat je nog thuis hebt liggen. Allerlei oude elektronicaproducten kunnen nog geld opleveren. Dit is ook het geval als ze niets eens meer aangaan of gebroken displays hebben. Je krijgt er waarschijnlijk niet genoeg voor om op vakantie te gaan maar in veel gevallen is het meer dan je denkt. Er wordt een verschillende prijs betaald voor je oude mobiele telefoon aan de hand van de conditie. Op de website van het bedrijf kun je aangeven wat de staat van het toestel is. Is er waterschade geweest en is het display nog intact? Aan de hand hiervan zie je direct welke prijs er voor het toestel betaald wordt. Moderne smartphones zonder schade en gebreken kunnen nog tot 300 euro opleveren.