Een slotenmaker helpt je met besparen!

slotenmaker inboedelverzekering

Hoe een slotenmaker geld kan besparen op je verzekering

Als we proberen om bewust bezig te zijn met geld besparen dan willen we natuurlijk niet voor onverwachte kosten komen te staan. Dit soort kosten kunnen namelijk een maand flink in de war schoppen. Daarom is het slim om verzekerd te zijn tegen onvoorziene problemen die hoge kosten met zich mee kunnen brengen. Een goed voorbeeld hiervan is een inboedelverzekering die de inboedel van ons huis verzekert tegen onvoorziene problemen als een woningbrand, inbraken en andere dingen. Het goede aan een verzekering is dat dit iedere maand vaste kosten zijn en we exact weten waar we aan toe zijn. Deze maandelijkse kosten kunnen echter omlaag gebracht worden met de hulp van een een slotenmaker. In dit artikel lees je wat de slotenmaker voor je kan doen om geld te besparen op de kosten van je inboedelverzekering.

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Misschien heb je al weleens gehoord van het Politiekeurmerk Veilig Wonen of PKVW zoals dit ook wel genoemd wordt. Als je op zoek bent gegaan naar een inboedelverzekering dan zie je deze term regelmatig voorbij komen. Er staat dan vermeld dat je een korting op je verzekering kunt krijgen als je huis aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen voldoet. Maar wat is PKVW precies en wat zijn de eisen waaraan een woning moet voldoen? Het PKVW is een organisatie die woningen van keurmerken kan voorzien die aangeven dat een woning goed beveiligd is tegen inbraken en andere gevaren. Als een woning een dergelijk keurmerk heeft dan laat dit zien dat het om een veilige woning gaat. Als een woning aan alle eisen voldoet en hiermee het keurmerk heeft verdiend dan krijg je een korting op je inboedelverzekering.

Hoe krijgt een woning het keurmerk veilig wonen?

Het keurmerk heeft de naam politie in zich, echter krijg je het keurmerk niet van de politie. Dit was eerst wel het geval en de politie is nog steeds betrokken bij het keurmerk. Zij geven namelijk aan wat de nieuwste inbraakmethodes zijn waar huizen tegen beschermd moeten worden. Om het keurmerk te krijgen moet je echter gebruik maken van speciale PKVW-bedrijven. Dit kunnen bijvoorbeeld slotenmakers zijn die zowel de sloten voor je kunnen installeren als de woning voor je kunnen keuren of deze aan alle eisen voldoet en het keurmerk verdient. De eisen zijn bijvoorbeeld dat de woning van goedgekeurd en gecertificeerde sloten voorzien moet zijn, dat zonder de deur te openen te zien moet zijn wie voor de deur staat, dat er goede verlichting bij alle deuren is aangebracht en dat er op iedere etage van de woning een rookmelder is geïnstalleerd. Voldoet de woning aan deze eisen dan kan deze het Politiekeurmerk Veilig Wonen verdienen en ben je in staat om geld te besparen op je inboedelverzekering.

Bron: https://www.goedkopeslotenmaker.nl