Een Scandinavische slaapkamer in 3 eenvoudige stappen

Het Scandinavisch interieur is al heel wat jaren ontzettend populair in ons land. Maar wist je dat je dit in de gehele woning kunt gebruiken? Veel mensen richten zich enkel tot de woonkamer en keuken. Maar ook de slaapkamer en badkamer zijn hier bij uitstek geschikt voor. In dit artikel leggen we uit hoe je jouw slaapkamer een Scandinavische touch geeft in 3 eenvoudige stappen.

Bedenk natuurlijk wel dat er geen strikte regels bestaan. Iedereen kan de Scandinavische stijl op een andere manier interpreteren. De Scandinavische slaapkamer van de buren kan al een heel andere uitstraling hebben dan die van jou. Dat is juist ook wel zo leuk. Als je je houdt aan de volgende 3 stappen kom je in elk geval al een heel eind.

1.      Kies het juiste bed

 

Ook in de Scandinavische slaapkamer speelt het bed natuurlijk de hoofdrol. Investeer daarom in een kwalitatief bed en een goed matras bij Weidswonenenslapen.nl. Zo bevorder je je nachtrust en uiteindelijk ook de sfeer in de ruimte.

Wil je een geheel nieuw bed kopen? Let er dan wel op dat je voor een bed zonder al te veel ‘poespas’ kiest. De Scandinavische stijl kenmerkt zich door zijn rustige uitstraling en minimalistische eigenschappen. Maak het dus niet te gek met tierelantijntjes, maar kies voor een rustige uitstraling.

Naast de uitstraling van het bedframe is het ook verstandig om aan het beddengoed te denken. Laat je niet verleiden tot de aanschaf van fel gekleurde dekbedovertrekken en opvallende kussentjes. Houd het geheel zo clean mogelijk. Kies voor een rustig dekbed in het wit of pasteltinten en vrolijk het geheel bijvoorbeeld op met een plaid in een neutrale kleur. Less is more.

2.      Heerlijk licht

Bij een Scandinavisch interieur denken wij direct aan lichte kamers met oog voor ruimtelijk detail. In Scandinavië zijn de woningen over het algemeen zeer klein. Hierdoor hebben de inwoners bijzondere manieren ontdekt om de woningen toch nog wat ruimtelijker te laten ogen. Hierbij speelt minimalisme en kleur een zeer belangrijke rol.

Kleuren zijn in iedere ruimte van essentieel belang. Ze kunnen het interieur maken of breken. Gelukkig hoef je in een Scandinavisch interieur niet lang na te denken over de juiste kleur. Deze woonstijl kenmerkt zich door het gebruik van zeer lichte kleuren. Meestal worden zelfs alle kamers witter dan witst geschilderd. Dit maakt de slaapkamer heerlijk licht en geeft het een ruimtelijke uitstraling.

Past wit toch niet helemaal bij jou? Of ben je bang dat de ruimte hierdoor te steriel wordt? Dan kun je het geheel best een beetje opvrolijken door een pasteltinten dekbedovertrek over jouw dekbedden heen te leggen. Ook het gebruik van een rieten vloerkleed kan jouw slaapkamer direct een sfeerboost geven. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om één accentmuur een andere rustige en lichte kleur te geven.

Bedenk wel dat we in de Scandinavische slaapkamer eigenlijk nooit accessoires gebruiken die geen functie hebben. Minimalisme overheerst. Denk daarom goed na als je accessoires toevoegt.

3.      Messy look

 

Ben jij een echte sloddervos? En is dit iets waar enorm veel discussies over ontstaan? Dan is dit met een Scandinavische slaapkamer geen enkel probleem meer. Je bed opmaken? Welnee! Een Scandinavisch interieur mag een beetje messy zijn. Dat maakt het juist zo sfeervol. Een nonchalante look is wat je zoekt. Bovendien zie je met die sfeervolle klamboe van Weidswonenenslapen toch nauwelijks dat je bed niet opgemaakt is. Dat scheelt je weer extra werk in de ochtenden én het geeft ook nog eens de benodigde sfeer.

Dit artikel door GMU | Google AdWords bureau betreft een samenwerking.