Digibyte is een verbetering van de Bitcoin

Digibyte is een verbetering van de Bitcoin

Wie op zoek gaat naar verbeteringen voor de Bitcoin kan zijn ogen uitkijken bij Bitvavo. Er zijn veel verschillende afsplitsingen van deze cryptocurrency, maar ook nieuwe valuta die op de Bitcoin lijken opgenomen in het aanbod van de broker. Een daarvan is Digibyte. Deze cryptovaluta was een van de eerste grotere altcoins, waardoor het een interessant fenomeen is om verder in te duiken.

Een kleinere blockchain voor snellere transacties

Digibyte heeft een aantal verbeteringen ten opzichte van de Bitcoin en werd daarmee in een klap een van de grootste altcoins met het SegWit protocol. Dit betekent dat de blockchain kleiner gehouden wordt, waardoor het schaalbaar gemaakt wordt en er sneller blokken gevormd kunnen worden in de ketting. Bij Digibyte krijg je daarom ook snellere transacties, welke flink op kunnen lopen in vergelijking met de Bitcoin. Daarnaast worden er veel meer munten uitgebracht, waardoor de mogelijkheden eindeloos lijken.

Niet alle munten op de markt

Echter is de grote hoeveelheid munten niet helemaal toegankelijk voor de consument. De ontwikkelaars hebben namelijk nog een groot deel van de cryptocurrency in hun bezit. Hierdoor heeft het niet gelijk een gedecentraliseerd karakter, maar zou het in de toekomst wel veel voordelen op kunnen leveren. De prijs kan namelijk flink gaan stijgen, waardoor zowel de ontwikkelaars als de consument er profijt van kan hebben. Een wallet bij Bitvavo met Digibyte kan jou dus veel op gaan leveren.

Een veilig netwerk

De digitale valuta maakt hierbij gebruik van Proof of Work, waarmee direct een manier ontwikkeld is om de veiligheid van de blockchain op te schroeven. Er wordt namelijk gewerkt met vijf soorten mijnen, waardoor het lastig is om de Digibyte aan te vallen. Welk apparaat jij gebruikt om te minen is niet van toepassing. Je kunt namelijk altijd deze cryptocurrency minen, zelfs zonder een investering te willen doen. Het netwerk blijft hierdoor veilig en biedt daarbij een sterk gedecentraliseerd karakter.