Cryptocurrency’s bewaar je het beste in je wallet

Cryptocurrency’s bewaar je het beste in je wallet

Als jij geïnteresseerd bent in cryptocurrency’s, dan ben je misschien op zoek naar een veilige manier om deze op te slaan. Het grote voordeel van cryptocurrency’s is het openbare karakter waardoor hackers geen kans hebben om geld te stelen en uit te geven.

Crypto’s koop je bij een online exchange en daarna kun je ermee doen wat je wilt. Wisselkantoren zoals Bitvavo.com geven je de mogelijkheid om zonder account aan te maken en zonder wallet toch cryptocurrency’s te bezitten en dat is natuurlijk goed.

Het is alleen niet verstandig om je geld daar te lang laten staan. De meest veilige manier om je cryptocurrency’s op te slaan is in een wallet.

Wat is een wallet?

Een wallet, of portemonnee, is een digitale plek om jouw cryptocurrency’s mee te ontvangen en versturen. Je kunt hier alleen toegang toe krijgen met een uniek wachtwoord.

Er zijn wallets die alleen één currency accepteren, maar er zijn ook wallets waarmee je meerdere cryptocurrency’s kunt beheren. Vaak wordt er een app bij aangeboden zodat je ook via je telefoon je transacties kunt regelen.

Het is veel veiliger om je cryptocurrency’s in een software wallet te bewaren dan bij een exchange, omdat je al je geld kwijt bent als de exchange wordt gehackt.

De veiligste opslag: een hardware wallet

Een dergelijke online portemonnee wordt ook wel een software wallet genoemd en in principe is je geld daar veilig. Door het bij de exchange weg te halen zijn er geen andere partijen meer die met jouw geld te maken hebben en daardoor ben je je eigen baas.

Ben je op zoek naar een nog veiligere manier om je cryptocurrency’s op te slaan, dan kun je investeren in een hardware wallet. Dit is een soort van USB-stick die alle keys bevat waarmee jouw wallets ontgrendeld moeten worden.

Zonder deze hardware kun jij, en slecht gezinde anderen, dus geen toegang krijgen tot je geld. Zo zet je je cryptogeld veilig weg totdat je het wilt gaan gebruiken.