Betalen met kredietkaarten in Nederland

Verschillen  Kredietkaarten

Betalen met kredietkaarten in Nederland

Wanneer u online aankopen wilt doen in Nederland, heeft u vaak de mogelijkheid om direct via uw bankrekening te betalen middels bijvoorbeeld iDEAL. iDEAL wordt inmiddels door alle banken in Nederland ondersteund, waarmee het doen van online aankopen steeds makkelijker en populairder is geworden in de afgelopen jaren. Ook Paypal is een vaak aangeboden betalingsmanier, waarbij u geld via uw bankrekening op uw Paypal-account kunt toevoegen. Mocht u echter wat in het buitenland willen kopen, is iDEAL vaak niet mogelijk en kunt u ook niet altijd met Paypal betalen. In dit geval is betalen met kredietkaarten de enige oplossing. Veel mensen hebben echter geen Visa of Mastercard, waardoor het kopen van producten in internationale webwinkels niet mogelijk is. Zonde, want tegenwoordig zijn dergelijke kredietkaarten voor scherpe prijzen of zelfs volledig gratis aan te schaffen. Op internet vindt u verschillende vergelijkingswebsites, die de kredietkaarten qua prijs met elkaar vergelijken.

Kredietkaarten voor verschillende doelgroepen

Voor sommige doelgroepen worden speciale kredietkaarten aangeboden, denk bijvoorbeeld aan studenten. Voor studenten zijn kredietkaarten vaak iets goedkoper, al zijn er ook volwassen kredietkaarten die gratis kunnen worden aangevraagd. Een ander verschil tussen de gebruikelijke kredietkaarten en de speciale variant voor studenten, is de uitgavelimiet. Bij veel van deze kredietkaarten is het maar mogelijk om maximaal zevenhonderdvijftig euro per maand te besteden met de kaart. Hoewel dit in veel gevallen voldoende zal zijn, kunt u er om deze reden voor kiezen om een andere kredietkaart aan te vragen.

Doordat studenten geregeld op reis gaan, of bijvoorbeeld sneller producten aankopen dan dat het geld op hun rekening is bijgeschreven, zijn kredietkaarten steeds populairder geworden. Zoals in de inleiding al werd aangehaald, zijn kredietkaarten tevens noodzakelijk om aankopen te doen bij sommige online winkels.

Kredietkaarten online aanvragen

Er zijn zeer veel verschillende aanbieders van kredietkaarten actief in Europa, dus ook buiten België en Nederland. Het is echter niet altijd mogelijk om bij een aanbieder een kredietkaart aan te vragen. Zo heeft u bij sommige banken bijvoorbeeld ook een spaar- of betaalrekening nodig, alvorens u een kredietkaart aan kunt vragen. Bij bijvoorbeeld Beobank is dit niet noodzakelijk, hier kan iedereen een kredietkaart aanvragen en zo genieten van de voordelen, die een dergelijke kaart u biedt.

Een belangrijk voordeel van een kredietkaart is bijvoorbeeld dat u gebruik kunt maken van een uitgestelde betaling. Wanneer u morgen uw loon gestort krijgt, kunt u toch vandaag een bestelling plaatsen met uw kredietkaart. Door de vaak hoge limieten van kredietkaarten maakt het niet uit of het om uw boodschappen gaat of om een nieuwe televisie!