Besparen met kortingscodes

besparen met kortingscodesBesparen met kortingscodes

Geld besparen is altijd leuk. Het is niet alleen handig voor een weekendje weg, maar juist ook voor de dagelijkse boodschappen kunnen kortingscodes ontzettend handig zijn. Als consument kun je veel geld besparen, door goed op te letten op acties en aanbiedingen in de supermarkten en kledingwinkels. Online is dit niet veel anders. Op internet zijn tal van kortingscodes te vinden waar je op een eenvoudige wijze gebruik van kunt maken.
Waarom zijn er kortingscodes en wat is de meerwaarde ervan? Kun je ook in het buitenland gebruikmaken van kortingscode websites?

Waarom kortingscodes?

De gedachte vanuit bedrijven en webshops om kortingscodes in te zetten, is om meer klanten te krijgen. Bovendien krijgt een webshop op deze manier ook een idee of een advertentiecampagne daadwerkelijk aanslaat. Voor jou als consument is dat gunstig, want je kunt er soms fors mee besparen op je aankoop in een webshop. De coupons zijn gratis en eenvoudig te gebruiken, waardoor het je gemakkelijk wordt gemaakt om een product met korting aan te schaffen.

Welke opties zijn er om te besparen?

Voor elke product of dienst bestaat er wel een kortingscode of coupon. Zo kun je besparen op je dagelijkse boodschappen, maar ook op kleding, een kaartje voor de bioscoop of een vakantie in binnen- of buitenland. Zo heb je bijvoorbeeld de actie ‘2 halen 1 betalen’ of het verkrijgen van groepskorting. Dit laatste is vooral handig als je met een groepje een activiteit gaat ondernemen of gezellig met elkaar uit eten gaat. Verder kun je denken aan een gratis verzending naar je huisadres of bijvoorbeeld een korting van 5 of 10 procent op je aankoop.

Hoe werkt het?

Bij de aankoop in een webwinkel, kun je aan het einde van het aankooptraject vaak een kortingscode invullen. Hiermee kun je bijvoorbeeld flink wat korting krijgen op je aankoop of wordt het bestelde artikel gratis verzonden naar je huisadres. De code kopieer je in je winkelmandje in de webshop waar je je aankoop doet. De korting zie je direct verwerkt in het eindbedrag.

Bespaar met een kortingscode in Nederland

In Nederland kun je op een eenvoudige wijze coupons inzetten voor het krijgen van korting op je aankopen via internet. Een handige website die je hiervoor kunt gebruiken is Bespaardeals.nl. Via deze website kun je op zoek naar een actiecode of coupon. Je kunt gemakkelijk zoeken op de winkelnaam of merk, waarna direct de kortingscodes verschijnen.

Kortingscodewebsites in het buitenland

Niet alleen in Nederland kun je besparen met kortingscodes. Ook in het buitenland kennen ze de zogenaamde kortingscode websites. In de Verenigde Staten en Engeland zijn kortingscodes of coupons echt ingeburgerd. Engeland heeft bijvoorbeeld de populaire websites Vouchercodes.co.uk waarmee je fors geld kunt besparen op financiële producten. Een bekende kortingscode website in België is Kortingvandedag.be. De populairste kortingscode website in de Verenigde Staten, is ongetwijfeld Coupons.com.

Bespaar ook geld!

Acties met gratis kortingscodes zijn dus altijd gunstig voor je portemonnee. Zo kun je betaalbaar kleding kopen, een avondje uit eten gaan in je favoriete restaurant of een leuke film bekijken in de bioscoop.