LED lampen De energie bewuste keuze!

LED lamp gloeilampBesparen met LED lampen

LED verlichting wordt steeds populairder. Niet alleen bij particulieren, maar ook bij de overheid en andere instellingen. Ze worden bijvoorbeeld ook gebruikt in de landbouw. LED lampen hebben een lagere warmte productie en het is dus mogelijk om deze dichter op de planten te zetten. Ze worden ook gebruikt als kweeklampen. Hiervoor worden blauwe en rode LED lampen gebruikt en omdat alleen licht gebruikt wordt dat de planten gebruiken kan er een beter energierendement gehaald worden.

Ledlampen geven en warme sfeer

LED verlichting gebruiken als kostenbesparing

De overheid kent een grote kostenpost als het gaat om het stroomverbruik van de straatverlichting. Het is dan ook logisch dat de overheid overstapt naar LED verlichting. Sommige LED lampen verbruiken maar 2 watt per uur. Dimbare LED lampen kunnen overigens nog minder verbruiken, wanneer u deze een langere tijd dimt. Vergelijk dit maar eens met een normale gloeilamp die 25 watt per uur verbruikt. Dat is 12,5 keer zoveel. Als u dus nog gebruik maakt van gloeilampen kan dit voor u ook een grote kostenbesparing zijn. Het enige wat u hoeft te doen is over te stappen naar LED verlichting. Tevens is er ook speciale LED buitenverlichting.

Lange levensduur LED verlichting

Het grootste voordeel van een LED lamp is de lange levensduur. De aanschafprijs van LED lampen ligt hierdoor wel wat hoger, maar door het lagere verbruik en lange levensduur verdient u dit binnen de kortste keren terug. Een LED lamp gaat gemiddeld zo’n 30.000 branduren mee. Als u deze lamp dus zo’n 10 uur per dag aan heeft staan, dan gaat deze gemiddeld langer dan 8 jaar mee. Als u nu dus uw lampen vervangt met LED lampen, dan hoeft u er niet bang voor te zijn dat u de komende tijd uw lampen weer moet vervangen. Omdat LED lampen zo lang meegaan, hoeft u tijdens de gehele levensduur geen lampen te vervangen. Dit zou wel het geval zijn met andere lampen. Omdat u elke keer lampen moet vervangen, moet u elke keer de prijs betalen voor een lamp. Dit worden vervangingskosten genoemd. Deze kosten verdwijnen wanneer u overstapt op LED verlichting.

 

Besparing berekenen

Bekijk dus of het voor u ook voordeliger uit kan pakken om over te stappen naar LED verlichting. U kunt op internet zelfs programma’s vinden die kunnen berekenen hoeveel u kunt gaan besparen als u overstapt op LED verlichting. Dit kunt u bijvoorbeeld hier op onze website doen: LED-besparing-berekenen

Geef een reactie